Van Lottum mist Australian Open

John van Lottum en Peter Wessels komen niet in actie in het hoofdtoernooi van de Australian Open. Beide Nederlandse tennissers werden in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi uitgeschakeld. Van Lottum verloor met 6-4 en 6-2 van de Zimbabwaan Wayne Black en Wessels dolf het onderspit tegen de Rus Artem Derepasko (6-1 en 6-2). Eerder waren Dennis van Scheppingen en Martin Verkerk als uitgeschakeld. Van Scheppingen werd verslagen door de Fransman Sebastien de Chaunac (6-3 en 7-6). Verkerk verloor van de Oezbeek Vadim Koetsenko (6-4 en 7-6). Tot nu toe hebben drie Nederlanders de tweede ronde bereikt. Edwin Kempes versloeg de Argentijn Sergio Roitman met 6-2 en 6-3 en Raemon Sluiter was met 7-6, 2-6 en 6-2 te sterk voor de Marokkaan Karim Alami. Bij de vrouwen won Kristie Boogert met 6-4 en 6-3 van de Canadese Maureen Drake. Anousjka van Exel werd uitgeschakeld. Zij verloor met 1-6, 7-5 en 6-0 van Marie-Eve Pelletier uit Canada.