Trainer Stevens verruilt Schalke 04 voor Hertha BSC

Huub Stevens wordt volgend seizoen trainer bij Hertha BSC. De Nederlandse voetbaltrainer tekent binnenkort een driejarig contract bij de Berlijnse club. Stevens staat nu nog onder contract bij Schalke 04. Hij heeft bijna zes jaar gewerkt bij de volksclub uit Gelsenkirchen.

Stevens had in december vorig jaar al laten weten dat hij Schalke 04 zou verlaten. Hij hielp de volksclub aan een zege in het UEFA-Cuptoernooi. Vorig jaar eindigde Schalke onder zijn leiding op de tweede plaats in de Bundesliga. Stevens wordt in Gelsenkirchen bij Schalke opgevolgd door Frank Neubarth, die overkomt van Werder Bremen.

Bij Hertha krijgt Stevens volgend seizoen twee Nederlandse spelers onder zijn hoede. Oud-Feyenoorder Rob Maas en oud-Ajacied Dick van Burik zijn al een paar jaar actief bij de Duitse subtopper. Bryan Roy heeft Hertha vorig seizoen verlaten en traint na een korte periode bij NAC nu weer bij zijn oude club Ajax.

Stevens reageerde vanmorgen verheugd op het nieuws over zijn werkgever. ,,Na zes jaar bij Schalke is dit de juiste, nieuwe uitdaging. Ik ben opgelucht dat we snel een overeenkomst konden sluiten, want nu kan ik me met Schalke volledig concentreren op de terugronde van de competitie.''

Manager Dieter Hoeness van Herta BSC reageerde verheugd op de komst van Stevens. ,,We zijn blij dat de overeenkomst rond is en we zijn ervan overtuigd dat we de ideale opvolger van Jürgen Röber hebben gevonden'', zei de Duitser Hoeness, net als zijn Nederlandse trainer een oud-international.

Stevens speelde in de jaren zeventig en tachtig topvoetbal bij PSV. De Limburgse mijnwerkerszoon en voormalig gymnastiekleraar werd na zijn actieve voetballoopbaan trainer bij Fortuna Sittard en daarna hoofd opleidingen bij de Eindhovense club. In de beginjaren negentig was hij succesvol als hoofdcoach bij Roda JC. Met deze club won hij de Nederlandse voetbalbeker en eindigde hij in de eredivisie één seizoen op de tweede plaats.

Stevens was in 1996 de vijfde trainer uit Nederland die bij een Duitse club als trainer aan de slag ging. Jan Notermans (Arminia Bielefeld), Rinus Michels (FC Köln, Bayer Leverkusen), Arie Haan (VfB Stuttgart, FC Nürnberg) en Aad de Mos (Werder Bremen) gingen hem voor.