Rochelle blijft bij haar vader

Rochelle Rikkers, het zusje van het meisje van Nulde, mag voorlopig bij haar vader Martin Huisman blijven. Dat heeft de Stichting Jeugdzorg Dordrecht, die het gezag heeft over het kind, besloten na overleg met de advocaat van Huisman, C. Liefting uit Amstelveen. Liefting is na bemiddeling van `S.O.S. Papa!' voor Huisman aan het werk gegaan. `S.O.S. Papa!' zet zich in voor herstel van contact tussen ouders en kinderen.

De kinderrechter in Dordrecht besloot op 2 januari op advies van Jeugdzorg Dordrecht Rochelle in een pleeggezin onder te brengen. Huisman dook daarop samen met het kind onder. Liefting zei vanochtend dat Huisman blij is met de nieuwe uitkomst. Huisman krijgt niet het ouderlijk gezag over Rochelle, maar hij zal dat volgens zijn advocaat `op termijn' waarschijnlijk wel weer aanvragen. Hij gaf het op bij de scheiding. Een zusje van Huisman wordt formeel pleegouder. Rochelle zal ook bij haar verblijven.

Rochelle is het zusje van Rowena Rikkers, het meisje van Nulde. Haar lichaamsdelen werden afgelopen zomer op verschillende plaatsen in Nederland gevonden. Na een reconstructie van het hoofdje kon het kind worden geïdentificeerd.

De 25-jarige moeder van Rochelle en Rowena en haar 32-jarige vriend worden verdacht van moord op Rowena. Ze werden in december aangehouden in Spanje.