Nederlaag Liverpool bij Southampton

Liverpool heeft gisteravond in de Premier League met 2-0 verloren bij Southampton. Door dat resultaat raakte Liverpool drie punten achterop bij koploper Leeds United, dat evenals de andere topclubs Arsenal en Manchester United niet in actie kwam.

Liverpool is na een sterke seizoensstart in een vormcrisis beland. De ploeg van de Franse trainer Houlier, die wegens een hartoperatie tot eind maart wordt vervangen door zijn assistent Thompson, leed sinds vorige maand veel puntenverlies. De nederlaag bij het lager geklasseerde Southampton kwam niet als een grote verrassing.

Bij Liverpool ontbrak sterspeler Owen. Hij kreeg een rustpauze voor het komende competitieduel tegen concurrent Arsenal. De Franse huurling Anelka (Paris St.Germain) en de Finse international Litmanen vormden de aanvalslinie. Anelka was slechts één keer gevaarlijk. Litmanen, eerder actief voor Ajax en FC Barcelona, kwam nauwelijks aan de bal.

Southampton, bezig aan een goede serie, speelde op de aanval en kreeg de beste scoringskansen. De thuisploeg kwam na een uur op voorsprong door een rake strafschop van Beattie, nadat de Finse verdediger Hyypiä de Brit Oakley van Southampton had neergelegd. Tien minuten later maakte invaller Riise een eigen doelpunt bij zijn eerste balcontact. Hij kopte de bal met een fraaie boog over de Poolse doelman Dudek.

In de strijd om de League Cup won Chelsea gisteravond voor eigen publiek met 2-1 van stadgenoot Tottenham Hotspur. De return van de bekerwedstrijd wordt volgende week gespeeld op White Hart Lane, de thuishaven van de Spurs. Op Stamford Bridge maakte de Nederlander Hasselbaink beide goals voor Chelsea. Hij scoorde onder meer met een vrije trap vanaf 25 meter.

Deportivo la Coruña heeft in de kwartfinale van het Spaanse bekertoernooi op eigen veld met 2-0 gewonnen van Valladolid. De return van het duel om de Copa del Rey volgt over twee weken. De Nederlander Makaay maakte de tweede treffer voor Deportivo.

Parma heeft zich geplaatst voor de halve finales van het Italianase bekertoernooi. Parma speelde op eigen veld in de return van de kwartfinale met 0-0 gelijk tegen Udinese. Het eerste duel in Udine was in 1-1 geëindigd. Juventus won op eigen veld het eerste duel tegen Atalanta met 4-2.