EN VERDER

Diner, dans en Repin

Op 17, 18 en 19 januari 2002 vindt in het Groninger Museum de dansvoorstelling `Bewogen Bomen' van Krisztina de Châtel plaats. Na een diner in Russische sferen en een inleiding over de voorstelling wordt de dans opgevoerd temidden van de schilderijen van Ilja Repin. De dansers leiden de bezoekers mee door het hele museum. Châtel maakte met de beeldend kunstenaar, schrijver en musicus Armando en zijn Quartet, de voorstelling in een museale ruimte.

Voorstelling Krisztina de Châtel, incl entree, diner en inl. Aanvang 18u30. Prijs E40. Zonder diner E12,50 (inl en dans). Aanvang 19u30. Res 050-3666543.

Schuilkerken

Na de Reformatie, aan het einde van de 17de eeuw was het officieel verboden om in het openbaar de roomskatholieke godsdienst te beIijden. Het protestantisme werd de staatsgodsdienst, maar oogluikend werd het de katholieken toegestaan diensten te houden. Achter neutrale buitengevels verrezen complete kerkinterieurs. In Zoetermeer is de tentoonstelling Stiekem naar de Kerk. Opgegraven gebruiksvoorwerpen, documenten, kerkzilver en andere objecten moeten de bezoeker inzicht verschaffen in een stiekeme periode uit de kerkgeschiedenis.

Stiekem naar de kerk. Stadsmuseum, Dorpsstraat 7, Zoetermeer. T/m 24 mrt. Open di t/m vr 11-16u, za en zo 13-17u. Inl 079-3164735

Koffieconcert

In het Muiderslot is op 13 januari een koffieconcert met het Vondel Trio. Het trio, gevormd door violiste Myrte van Westeropo, altviolist Ruben Sanderse en cellist Jos Teeken zullen bekende en onbekende kamermuziek ten gehore brengen.

Koffieconcert Vondel Trio. Muiderslot Muiden. Op 13 jan om 11u. Entree E7 senioren E5,50. Res 0294-261432.