Bouw moskee Nazareth ligt stil

De Israëlische regering heeft gisteren besloten de fel omstreden bouw van een moskee bij de katholieke Basiliek van de Aankondiging in Nazareth te bevriezen. Christenen in de wereld, de paus voorop, hebben zich met alle kracht verzet tegen de bouw. Kennelijk in een poging om Arabische stemmen te winnen gaf de Israëlische regering in 1999 een moslim-fundamentalistische groep in Nazareth, de grootste Arabische stad van Israël, toestemming te bouwen op de plaats waar naar wordt aangenomen een neef ligt begraven van de legendarische islamitische leider Saladin. Kortgeleden stelde de Amerikaanse president George Bush de kwestie bij de huidige Israëlische premier, Ariel Sharon, aan de orde. Waarnemers wijzen erop dat Sharon geen Arabische stemmen te verliezen heeft.