Zwolse dj wordt volgende week uitgeleverd

De Zwolse diskjockey R.K. en medeverdachte S. van der P. worden volgende week vrijdag uitgeleverd aan de Verenigde Staten. In de VS worden ze verdacht betrokken te zijn bij de smokkel van honderdduizenden xtc-pillen naar New York. De rechtbank in Den Haag gaf vorige week groen licht voor uitlevering van de twee. Door de uitlevering volgende week, kunnen de verdachten hun spoedappèl tegen de beslissing van de rechtbank niet afwachten. Zo'n procedure heeft geen opschortende werking. De raadslieden van de twee mannen hadden minister Korthals van Justitie nog wel om uitstel van de uitlevering gevraagd. Volgens de advocate van K., I. Weski, zijn er onvoldoende garanties dat haar cliënt zijn straf in Nederland mag uitzitten en dat de straf naar Nederlandse maatstaven wordt omgezet. Korthals wil de overdracht van de mannen aan de VS echter niet langer uitstellen.