Wie is waar

Was het een één-tweetje of ging het via de officiële kanalen? Rob de Fluiter Balledux, 38 jaar, is benoemd tot financieel directeur van Martinair, de vliegtuigmaatschappij die kampt met rode cijfers. De Fluiter Balledux is afkomstig van Nedlloyd, waar hij dezelfde functie bekleedde. En juist Nedlloyd is 50 procent aandeelhouder in het vliegbedrijf. ,,Ik zou niet van een één-tweetje willen spreken. Ik ben formeel benaderd door de president-commissaris van Martinair'', zegt De Fluiter Balledux. Toch ligt het voor de hand dat zijn baan bij Nedlloyd niet meer interessant is sinds het bedrijf een grote uitverkoop van activiteiten heeft gehouden (onder meer Van Gend & Loos). Nedlloyd is voor de buitenwacht vandaag de dag meer een beleggingsfonds naast Martinair is er nog het belang in P&O Nedlloyd dan een onderneming. ,,Ik wil liever operationeel bezig zijn dan strategisch'', legt De Fluiter Balledux zijn overstap uit. ,,Dan zit ik bij Martinair beter.''

Na vijftien jaar is Tom Heidman (42) gisteren plotseling uit dienst getreden bij supermarktbedrijf Albert Heijn, een onderdeel van Ahold. Hij was directeur buying & merchandising en belast met onder meer inkoop. Daarvoor was hij onder meer directeur van slijterijketen Gall & Gall. Volgens een woordvoerder van AH is Heidman op eigen verzoek opgestapt. Reden is een verschil van mening binnen de directie over de strategie van Albert Heijn. Heidman heeft nog geen nieuwe baan.

De beursgenoteerde banden- en laarzenfabrikant Vredestein heeft een nieuwe voorman. Nico Moolenaar (50) vervult sinds enkele dagen een dubbelfunctie: hij is chief executive officer en chief financial officer. ,,Eigenlijk was hier de afgelopen jaren geen directeur'', zegt Moolenaar. ,,Hoewel Rob Oudshoorn statutair directeur is, was hij voornamelijk belast met de bandendivisie.'' Een constructie die blijkbaar niet naar behoren werkte sinds de economische groeivertraging. Vredestein, waar 2.400 mensen werken, zal over het afgelopen jaar een substantieel verlies rapporteren, zo maakte het bedrijf eerder bekend. ,,Ik heb als opdracht het financieel management op een hoger peil te brengen'', zegt de tot accountant opgeleide Moolenaar, die eerder werkte bij het tot voor kort in surseance verkerende beursfonds De Vries Robbé en voormalig Buhrmann-dochter Infoproducts.

De Nederlandse vestiging van het Amerikaanse adviesbureau Monitor, met onder meer Heineken als cliënt, heeft twee nieuwe partners aangetrokken. Het gaat om Hans Stellingsma (45) en Erik Hoving (38). Beiden werkten eerder als partner bij Arthur D. Little Nederland (ADL). Stellingsma is vooral bekend van zijn éénjarige bestuursvoorzitterschap van uitzendbureau Content in de periode 1998-1999. Ook bij ADL was zijn carrière kort, hij is er slechts anderhalf jaar adviseur geweest. Hoving, die eerder bij AT&T werkte, vertrok begin vorig jaar bij ADL na een dienstverband van negen jaar. Voordat hij bij Monitor in dienst trad, verrichtte Hoving een interimklus bij het Belgische telecombedrijf Telenet. Monitor heeft met de uitbreiding nu vijf partners in Nederland.

De 48-jarige Frans Visscher is benoemd tot managing director van de Nederlandse vestiging van headhunter Korn/Ferry. Visscher schiet als een komeet door de organisatie. Hij kwam pas acht maanden geleden binnen bij de headhunter, die aan de slag gaat voor managers die minimaal 2,5 ton (in guldens) verdienen. Visscher werkte voordat hij bij Korn/Ferry aan de slag ging bij Reed Elsevier, Shell en de Marine.

Mark Houben, personalia@nrc.nl