Avery Schreiber (66) overleden

De acteur Avery Schreiber, die in de jaren zestig en zeventig op de Amerikaanse televisie een komisch duo vormde met Jack Burns, is op 66-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Burns en Schreiber traden op in verscheidene tv-programma's waaronder The Ed Sullivan Show en Hollywood Palace. In 1973 maakten ze voor de zender ABC een eigen serie komedies, The Burns and Schreiber Show. Nadat het duo uit elkaar was gegaan, werd Schreiber een populaire vaste gast in tv-reclames voor chips. Hij vertolkte er personages als een chef, sultan, rechter of piloot die werden afgeleid door op chips knabbelende mensen. Schreiber verscheen ook op het toneel in producties als Hamlet, Showboat, Fiddler on the roof en Metamorphoses van Ovidius. Zijn laatste toneeloptreden was in 1989 op Broadway in de musical Welcome to the Club van Cy Coleman over gescheiden mannen die weigeren alimentatie te betalen.