Van Nistelrooy vestigt clubrecord bij United

Na 26 wedstrijden heeft Ruud van Nistelrooy al een record te pakken bij Manchester United. De 25-jarige oud-PSV'er werd afgelopen zondag met twee doelpunten tegen Aston Villa de eerste voetballer in de historie van de club die in zeven opeenvolgende wedstrijden scoorde.

Liam Whelan scoorde ooit in acht competitiewedstrijden op rij voor Manchester United, maar wist na zes duels in een tussenliggende bekerontmoeting geen doelpunt te maken. Van Nistelrooy passeerde afgelopen weekeinde grootheden als Bobby Charlton, David Herd, Dwight Yorke en Whelan.

Eigenlijk staat Van Nistelrooy, Van the Man voor zijn Engelse fans, al op acht doelpunten. Hij ontbrak in de thuiswedstrijd tegen West Ham United waarna hij scoorde bij de overwinningen op Derby County, Middlesbrough, Southampton (een hattrick), Everton, Fulham, Newcastle United en Aston Villa. Maar drie dagen voor het duel tegen West Ham United maakte hij twee doelpunten tegen Boavista in de Champions League.

Van Nistelrooy maakt een droomdebuut in het Engelse voetbal. In 26 wedstrijden maakte hij 22 doelpunten voor Manchester United, waarvan twaalf in de laatste acht duels. In het bekerduel met Aston Villa toonde hij aan waarom manager Ferguson bereid was een jaar te wachten en 67 miljoen gulden neer te tellen voor de spits. Hij begon wegens een lichte blessure op de reservebank. Twintig minuten voor het einde viel hij in bij een 2-0 achterstand van zijn elftal. De Noor S⊘lksjaer scoorde vervolgens, waarna Van Nistelrooy binnen twee minuten met twee fraaie doelpunten Manchester United aan een 3-2 overwinning hielp.