Truffelfestival

In 1998 stonden er twee miljoen bezoekers in de rij voor een blik van welgeteld 3 minuten op de beroemde lijkwade van de gekruisigde Christus, 's werelds beroemdste stuk linnen, in de kathedraal in Turijn. Zou er dit jaar, na een koolstofdatering tussen 1260 en 1390 na Christus, nog zo'n lange rij staan?

In het reishandboek NoordWest-Italië, de regio's Lombardije, Piemont, Ligurië en Valle d'Aosta, wordt Turijn uitgebreid behandeld naast andere bekende steden als Milaan en Genua. Het boek oogt een beetje grijzig, maar de informatie over mooie oude stadjes, tuinen, de keuken (truffels in Alba), geschiedenis en alle bezienswaardigheden is beknopt en overzichtelijk. Voor de liefhebber: het truffelfestival in Alba is pas in oktober.

Reishandboek NoordWest-Italië, Lombardije, Piemont, Ligurië, Valle d'Aosta, door dr. Arnold Schaper, uitgeverij Elmar, 194 pag, ISBN 90389911246, E13,79.