Tekenaar `Tim' dood

Politiek tekenaar Louis Mitelberg, beter bekend als `Tim', is op 82-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Parijs. Van 1958 tot 1990 tekende Mitelberg cartoons voor het weekblad L'Express, met een voorkeur voor voormalig president De Gaulle. In de Verenigde Staten werd zijn werk gepubliceerd in Time, Newsweek en de New York Times. Mitelberg was ook actief als beeldhouwer, hij maakte o.a. een beeld van Alfred Dreyfus en een monument voor overlevenden van Auschwitz op de begraafplaats Père Lachaise.

Lejzor Mitelberg werd in 1919 geboren in Polen en ging in 1938 naar Parijs om architectuur te studeren. Na Duitse gevangenschap en ontsnapping sloot hij zich in Londen aan bij het Franse verzet, waar hij begon als cartoonist. Na de oorlog werd hij Fransman en ontving hij tal van onderscheidingen.