Mandje

Ze bestaan nog steeds in Portugal, in het zwart geklede oude vrouwtjes die kunnen lezen noch schrijven en die tijdens marktdagen als enige waar een mandje olijven te koop aanbieden. Anderzijds ligt er een nieuwe snelweg met geavanceerd tolsysteem tussen Lissabon en Porto. Een land van contrasten zegt Hansmaarten Tromp, auteur van de Dominicus gids Portugal. Hij verheelt niet dat Portugal nog veel Europese subsidie nodig heeft voordat de infrastructuur en de telecommunicatie op orde is. Maar voor de toerist valt er ook nu al veel te genieten. Er zijn verlaten natuurgebieden, Romeinse monumenten, langgerekte zandstranden en interessante steden. De gids bevat een aardige mix van geschiedenis, kunst & cultuur en eten en drinken. Achterin stelt de praktische informatie de toerist in staat dat hij ook weet wat te bestellen.

Hansmaarten Tromp: Dominicus Portugal. ISBN 9025733301. Prijs E18,50