Koningsgraven

De geheel herziene Dominicus-reisgids van Egypte, geschreven door de Leidse egyptoloog en kunsthistoricus Karel Innemée, vertelt je alles wat je over dit land wilt weten. Niet alleen de oudheid met haar piramiden, farao's en koningsgraven in Luxor komt uitvoerig aan bod, maar ook voor het moderne Egypte als land van grote tegenstellingen is veel plaats ingeruimd. Hierdoor krijg je een goed en evenwichtig beeld van dat land en is het boek een uitstekende handleiding voor zowel een tocht door de geschiedenis als door een moderne islamitische natie.

De gids is uitvoerig voorzien van tal van interessante geografische, historische en culturele wetenswaardigheden, zodat je daarvoor nu eens niet je toevlucht hoeft te zoeken bij een meer uitvoerige Engelstalige gids als de Blue Guide.

Dominicus. Egypte. ISBN 9025732216. Prijs E19.99