Antiekmarktjes

Up-to-date is de Dominicus-reisgids van Londen wel, maar echt hip kun je hem niet noemen. Nieuwe attracties als the Millennium Dome, the Millennium Bridge, the London Eye (het grootste reuzenrad ter wereld), de Tate Gallery of Modern Art en het verbouwde British Museum staan er keurig in. De lezer zal echter vergeefs zoeken naar goede tips voor goede restaurants of populaire uitgaansplekken. De auteurs laten het bij het verstopt in de tekst vermelden van enkele traditionele pubs en achterin een handvol namen en telefoonnummers van restaurants waar bargain lunches te verkrijgen zijn. Wie meer informatie wil wordt verwezen naar algemene websites. Daardoor heeft het ietwat wereldvreemd aandoende boekje de levensgenieter minder te bieden. Wie het pittoreske Londen zoekt treft echter de belangrijkste highlights, met veel aandacht voor musea, historie, architectuur en typische antiekmarktjes.

Dominicus Londen, Nico en Liselotte van der Maas, Uitgeverij J.H. Gottmer, 255 pagina`s, ISBN 90 257 3328. Prijs E19,03