ABU wil van FNV'er af

De werkgevers in de uitzendsector, verenigd in de ABU, willen niet langer praten met FNV-bestuurder H. Westerhof. Dat heeft de ABU in een brief aan het bestuur van FNV Bondgenoten laten weten, zo heeft een FNV-woordvoerster vanochtend bevestigd.

De werkgeversvereniging en de vakbonden zijn als sociale partners in de sector nauw met elkaar betrokken. Al eerder ontstond onenigheid tussen beide partijen. Zo verkondigde Westerhof dat veel uitzenders de CAO-regels niet naleven. De ABU verwijt Westerhof nu dat hij te vaak geschillen via de media uitspeelt.

FNV Bondgenoten staat achter zijn bestuurder. ,,Hij is en blijft onze onderhandelaar'', aldus de woordvoerster. De bond heeft een brief naar de werkgevers gestuurd, waarin staat dat Bondgenoten het 'onvoorstelbaar' vindt dat de ABU het op de man speelt.

Een woordvoerster van de werkgeversorganisatie ABU wilde vanochtend niet ingaan op de grieven over Westerhof. ,,Wij wensen niet in de media over personen te communiceren.'' Wel zei ze dat de ABU snel rond de tafel wil met voorzitter H. de Vries van FNV Bondgenoten.