Real koploper na thuiszege op Deportivo

Real Madrid heeft de koppositie in de Spaanse voetbalcompetitie heroverd op de onttroonde lijstaanvoerder Deportivo la Coruña, dat het onderlinge duel in Madrid met 3-1 verloor.

In een uitverkocht Estadio Bernabeu was de Franse sterspeler Zidane uitblinker. Hij hielp Real in de negende minuut op prachtige wijze aan een 2-1 voorsprong. Zidane jongleerde op acrobatische wijze met de bal en passeerde doelman Molina vanuit een `onmogelijke' hoek. ,,Pas op de televisie zal ik de bal kunnen zien'', zei de kansloze keeper van Deportivo na afloop.

De Spaanse topper kende een sensationele beginfase. Morientes opende de score in de vijfde minuut voor Real. Binnen anderhalve minuut maakte Makaay de gelijkmaker uit een strafschop. De Nederlander scoorde, nadat zijn ploeggenoot Victor was onderuit gehaald door Pavon. Deportivo kon geen vervolg geven aan de sterke start en werd naarmate de wedstrijd vorderde van het veld gespeeld. In de tweede helft bepaalde de Spaanse spits Raúl de eindstand op 3-1 in het voordeel van de titelhouder.

Real profiteerde van het puntenverlies van Celta de Vigo. De verrassend hoog geklasseerde provincieclub speelde op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Rayo Vallecano, dat in blessuretijd nog een doelpunt maakte. Valencia, de nieuwe nummer drie, won met 3-1 van Betis Sevilla. Barcelona dankte de 2-0 thuiszege op Real Zaragoza aan treffers van Kluivert en Saviola. Het doelpunt van de Nederlander kwam voort uit een fraaie volley.

AS Roma heeft gisteren na een 1-0 zege op Torino de koppositie in de Italiaanse competitie veroverd. De titelhouder profiteerde van het 0-0 gelijkspel in de wedstrijd tussen de concurrenten Internazionale en Lazio. Roma heeft nu een punt voorsprong op Inter en ook een verliespunt minder dan Chievo, dat de uitwedstrijd bij Atalanta met 2-1 won. Chievo heeft een wedstrijd minder gespeeld.

In Stadio Olimpico was aanvoerder Totti matchwinnaar voor Roma. De thuisploeg had veel moeite met het laaggeklasseerde Torino. Het gemis van de aanvallers Batistuta en Montella deed zich gelden bij Roma. De ploeg kreeg nauwelijks kansen en mocht doelman Pellizoli dankbaar zijn dat hij vlak voor tijd een tegentreffer van Galante voorkwam met een snelle reflex.

Juventus steeg naar de vierde plaats in de Serie A. In Turijn won de thuisploeg met 3-0 van Udinese. Doelman Buffon van Juventus stopte in de beginfase een strafschop van Muzzi. Daarna kwamen de spelers van Udinese bijna niet meer aan de bal. De Italiaan Zambrotta, de Tsjech Nedved en de Nederlander Davids waren de drie doelpuntenmakers voor het sterk spelende Juventus.

In het Engelse FA-Cuptoernooi was Cardiff City, de nummer tien van de tweede divisie, verantwoordelijk voor de uitschakeling van Leeds United. In Wales verloor de koploper in de Premier League met 2-1. Leeds, tegenstander van PSV in het UEFA-Cuptoernooi, verspeelde na de openingstreffer van de Australiër Viduka een 1-0 voorsprong. Na de gelijkmaker van Cardiff kreeg Smits van Leeds wegens een elleboogstoot een rode kaart. Drie minuten voor tijd maakte verdediger Young de winnende treffer voor de ploeg die in competitieverband twee klassen lager speelt.