Paerson duldt geen tegenstand op ski's

Anja Paerson lijkt dit seizoen niet te verslaan op de slalom. Afgelopen weekeinde won de Zweedse skister in het Sloveense Maribor twee keer een wereldbekerwedstrijd. Daarmee verstevigde Paerson haar leidende positie in het klassement.

De 20-jarige Paerson, wereldkampioen op deze discipline, won haar derde en vierde WB-wedstrijd slalom op rij dit seizoen. Zaterdag had ze ruim één seconde voorsprong op de Amerikaanse Koznick, gisteren was het verschil kleiner. Toen was ze slechts 0,08 sneller dan de Française Péquegnot. ,,Het wordt steeds moeilijker om wedstrijden te winnen'', zei Paerson na afloop. ,,Misschien was het juist goed dat Péquegnot de eerste manche won, want ik achtervolg liever dan dat ik zelf word achtervolgd.''

De Zweedse is na haar overtuigende zeges de grote favoriete voor olympisch goud in Salt Lake City. De wereldbekerzege op de slalom lijkt haar in elk geval nauwelijks te kunnen ontgaan. Ze heeft nu 88 punten voorsprong op Péquegnot, die de eerste WB-wedstrijd van het seizoen won. Ook in de algemene wereldbekerstand gaat Paerson aan de leiding met 609 punten, de Zwitserse Nef volgt met 521 punten.

Bij de mannen tekende de Amerikaan Bode Miller gisteren voor de tweede wereldbekerzege slalom van het seizoen. In de Zwitserse plaats Adelboden was hij na twee afdalingen bijna twee seconden sneller dan de Kroaat Ivica Kostelic. De Sloveen Mitja Kunc werd derde. Eerder won Miller al in Madonna di Campiglio. Een dag voor die triomf in Italië had hij ook de reuzenslalom op zijn naam gebracht.

Volgens Miller had hij tijdens de manches weinig risico genomen en die tactiek bleek te werken: ,,Op sommige stukken heb ik wat gas terug genomen'', aldus Miller. ,,Je moet die berg wat respect geven.''

Zaterdag nog was Didier Cuche in Adelboden de snelste op de reuzenslalom. De Zwitser legde de twee manches af in een tijd van 2.23,99. Hij finishte voor de Fransman Frederic Covili (2.25,14) en de Zweed Fredrik Nyberg (2.25,25).