Nieuwe film van Leni Riefenstahl

De 99-jarige Duitse regisseuse en fotografe Leni Riefenstahl brengt deze zomer voor het eerst in 48 jaar weer een film uit. Het werk over de onderwaterwereld van de Indische Oceaan gaat op 22 augustus, de honderdste verjaardag van de cineaste, in première. Dat meldt het Duitse dagblad Die Welt. De componist Giorgio Moroder werkt momenteel aan de muziek voor de film van 45 minuten. Riefenstahl verwierf artistieke faam met haar propagandafilms voor nazi-Duitsland. Haar films over de Olympische Spelen in 1936 in Berlijn (Olympia) en over de `Rijkspartijdag' van de NSDAP in Neurenberg (Triumphs des Willens) zijn zowel gelauwerd als bekritiseerd. Riefenstahl was naar eigen zeggen aanvankelijk onder de indruk van Adolf Hitler, maar ze nam eind jaren dertig afstand van de dictator toen deze zijn visie over `entartete Kunst' gaf. De nieuwe film geeft een beeld van de meer dan tweeduizend duiken die Riefenstahl tussen 1974 en 2000 ondernam in de Indische Oceaan.