Hongerstaking

In uw krant schrijft u op 22 december: ,,Tien gedetineerden van de strengste gevangenis van Nederland, de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, beginnen de kerstdagen met een hongerstaking.''

Omdat ik wil aannemen dat u zich bij het plaatsen van zo'n bericht niet enkel en alleen verlaat op een mededeling van een advocate, heb ik nog even gedacht dat u beschikt over een bijzondere vorm van helderziendheid; een stellige mededeling over een gebeurtenis in de toekomst moet immers toch wel ergens op gebaseerd zijn. Maar wederom is mijn hoop het wonder van helderziendheid te mogen beleven de bodem ingeslagen: slechts vier gedetineerden hebben tijdens de twee kerstdagen niet gegeten en van honger was al helemaal geen sprake.

Ter uwer informatie moge nog dienen dat in de EBI op dit moment geen 24 gedetineerden verblijven, maar 12. En tevens dat fouillering ,,tot op de bilnaad'' niet uitsluitend na bezoek plaatsvindt, en dat dit ook tot de normale standaardprocedure behoort in de andere penitentiaire inrichtingen.