Gulle golfprof geeft wagen aan zijn caddie

Zo blij met zijn overwinning in de opening van het golfseizoen was Sergio Garcia dat de 21-jarige Spanjaard zijn vrijwel nieuwe Mercedes (type SLK 320) aan zijn verbouwereerde caddie schonk. Garcia kon dat gemakkelijk doen. Zelf hield hij een winstpremie van 800.000 euro en een gloednieuwe Mercedes over aan zijn zege in het openingstoernooi van de PGA-Tour op Hawaï.

Garcia, na Tiger Woods door velen beschouwd als het grootste talent op de golfbaan, eindigde met de Amerikaan David Toms na vier ronden op de eerste plaats met een totaal van 274 slagen (18 onder par). De Spanjaard maakte op de laatste dag een achterstand van vier slagen goed met een rondje van 64, negen onder par. Op de eerste hole van de play-off met Toms sloeg Garcia meteen toe. Met een fraaie birdie-putt verwees hij zijn Amerikaanse opponent naar de tweede plaats in de eindrangschikking.

Tiger Woods, de huidige nummer één van de wereld, moest in Kapalua uiteindelijk genoegen nemen met de gedeelde tiende plaats. Wind speelde hem parten, zo zei de Amerikaan na afloop.

Zijn zege op Hawaï betekende voor Garcia de derde eindzege in de PGA Tour. Voorafgaand aan het toernooi in de Amerikaanse staat zei hij dit jaar zowel in de PGA- als in de Europese Tour bovenaan de lijst met bestverdienende golfers te willen staan. ,,Zodat ik op een dag tegen mijn neefjes kan zeggen: Ik was toen en toen minstens een week de topverdiener'', zei Garcia na afloop.

Woods vervolgt het seizoen deze week in Nieuw Zeeland en verklaarde gisteren daar uit veiligheidsoverwegingen zijn intrek te nemen in het huis van caddie Steve Williams. Op de Amerikaanse ambassade in Nieuw Zeeland kwam vorige week een brief binnen die de giftige stof cyanide bevatte. ,,Men heeft mij verzekerd dat ik veilig ben, en hetzelfde geldt voor de overige deelnemers en het publiek'', verklaarde Woods gisteren.