Waarom ik aerobic

Hoe kom je aan je stress?

Ik werk fulltime als human recource manager bij Cisco Nederland, een Amerikaans bedrijf dat internetapparatuur levert. En ik heb een gezin met drie kinderen, van 1 tot 12. Ik ben een perfectionist, dat zal wel genetisch bepaald zijn. Dat levert ook stress op. En als vrouw voel je je altijd verantwoordelijker voor de dagelijkse gang van zaken thuis en de kinderen dan een man. Stress op zich vind ik niet erg, overtollige stress wel.

Hoe kom je van je stress af?

Drie keer per week doe ik een uur aan sport, aan aerobics, en dat heb ik ook wel nodig. Want ik merk dat als ik opgefokt thuis kom, en ik constant met mijn hoofd bezig ben geweest, dat ik me zwaar voel. Ik kan niet goed meer relativeren en blijf piekeren. Als ik dan een uur intensief met mijn lichaam bezig ben geweest, is het evenwicht hersteld. Dan verdwijnt de geestelijke en fysieke spanning en ik voel me weer vrolijk en lichter. Ik doe verschillende aerobicprogramma's, zoals bodyshaping en fitness. Ik volg lessen van een uur op verschillende toestellen, bij een fitnesscentrum vlak bij mijn huis. Er zijn lessen waar je zo in kunt stappen, en de oefeningen zijn afgestemd op mijn persoonlijke trainingsniveau. Ik voel me weer fit na zo'n uur, en niet meer zwaar als een koe.