Testa

In het interview met André Testa (Z, 8 december) zegt deze directeur van het Amsterdamse Gemeente Vervoerbedrijf onder meer: ,,De NV is de enige vorm waarin het Gemeentevervoerbedrijf verder kan.''

De juistheid van zijn mening in dezen laat ik buiten beschouwing, de keuze van zijn voorbeeld niet. ,,Ga eens kijken bij de OAD in Holten, kijk hoe ze daar hun best doen om de bussen naar Zwitserland vol te krijgen. Nog vijf plaatsen vrij naar Arosa? We gaan er godverdomme allemaal voor zorgen dat die vijf plaatsen worden bezet'', zo vervolgt hij namelijk.

Een kijkje in Holten zijn mijn vrouw en ik plus een bevriend echtpaar niet gaan nemen. Wel hebben we een reis naar New York geboekt bij genoemd bedrijf. Nadat kennelijk alle plaatsen in het vliegtuig bezet waren, was het met de medewerking van OAD gedaan.

Allereerst werd geweigerd de tussen 3 en 11 oktober geplande trip in verband met de gebeurtenissen van 11 september uit te stellen. Vervolgens kregen we nul op het request bij ons verzoek de tickets op te sturen, zodat we, vliegend per KLM/North West, de kosten van ons gratis NS-retour Schiphol moesten voorschieten.

Teruggekeerd in Vlissingen zitten we twee maanden later nog steeds te wachten op het geld van de ingediende declaratie.

De uitzonderingen bevestigen wellicht de regel, en OAD is geen NV maar een BV.

Maar toch.