Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Reportage over de schilderijen die in de Tweede Wereldoorlog door de nazi's zijn geroofd. Een belangrijk archief dat de kunstroof in de Tweede Wereldoorlog documenteerde is door de aanslag op het WTC verloren gegaan. Ned.2, 17.35-18.43u.

Het Lagerhuis. Discussies over het vertrek van de NS-top en over politie en politici die meer veiligheid wensen. Ned.3, 21.00-22.00u.

Nova. Onder meer een gesprek met Johnny Kraaijkamp sr. over zijn rol in Pinters stuk De huisbewaarder. Ned.3, 22.33-23.03u.

DOCUMENTAIRES

Moulin Rouge. Een kijkje achter de schermen bij het wereldberoemde dans- en theaterrestaurant Moulin Rouge in Parijs. Canvas, 23.15-0.15u.

AMUSEMENT & DRAMA

Wim Sonneveld. Compilatie van eerder in 1962 en 1963 uitgezonden tv-shows van cabaretier Wim Sonneveld Doe eens wat, meneer Sonneveld en Blijf in Holland. Ned.1, 20.57-21.52u.

Ernstige delicten. Zie TV-vooraf. Ned.3, 20.08-21.00u.

FILM

. All the President's Men (Alan J. Pakula, 1976, VS). Beroemde, intelligente thriller met excellente rollen van Robert Redford en Dustin Hoffman als Bob Woodward en Carl Bernstein, de verslaggevers van de Washington Post die het Watergate-schandaal aan het licht brachten. RTL5, 20.00-22.30u.

A Bridge Too Far (Richard Attenborough, 1977, Engeland). Grootscheepse, vermoeiende oorlogsfilm over de mislukte slag om Arnhem (september 1944) werd goeddeels in en om Deventer opgenomen. Met een leger van sterren. V8, 20.00-22.55u.

Fly Away Home (Carroll Ballard, 1996, VS). Halfweesje voedt moederloze ganzen op en leert hen zelfs vliegen (tegen ondergaande zon) in kippenvelfilm van de regisseuse van The Black Stallion. Ook met Jeff Daniels. Net5, 20.10-22.00u.

Hackers (Iain Softley, 1995, VS). Clubje techno whiz kids wordt ten onrechte verdacht van industriële computercriminaliteit in hartstikke eigentijdse, toffe thriller. Met Johnny Lee Miller (Trainspotting) en Angelina Jolie, de dochter van Jon Voight. Yorin, 20.30-22.20u.

The Big Hit (Che-Kirk Wong, 1998, VS). Hollywooddebuut van Hongkongse actiefilmveteraan Wong is onbezonnen actiewerkje met Mark Wahlberg als huurmoordenaar. Net5, 22.00-23.30u.

. C'era una volta il West / Once upon a Time in the West (Sergio Leone, 1969, It.). Klassieke western van spaghettikoning Leone. Lyriek wordt niet alleen benadrukt door intense close-ups en gedragen stijl, maar vooral door nog klassiekere muziek van Ennio Morricone. Charles Bronson speelt mondharmonica en wreekt de moord op zijn broer. Henry Fonda is de slechte kapitalist, die een spoorweg aanlegt. BBC2, 22.15-0.55u.

A Simple Plan (Sam Raimi, 1998, VS). Miezerige psychologische thriller van de regisseur van The Evil Dead vertelt bot een verhaal over drie mannen die een zak geld vinden in een in een besneeuwd natuurreservaat neergestort vliegtuig. Ned.3, 22.37-0.35u.

. Gloria (John Cassavetes, 1980, VS). Knappe, enigszins uit de toon van Cassavetes' oeuvre vallende gangsterkomedie, waarin klein Puerto-Ricaans jongetje door de tot de maffia behorende moll Gena Rowlands behoed wordt voor aanslagen op zijn leven. Ned.1, 23.37-1.32u.

Race the Sun (Charles T. Kanganis, 1996, VS). Monteur James Belushi biedt helpende hand aan groepje kansarme Hawaiiaanse jongeren die met een zelfgebouwde, op zonne-energie rijdende auto meedoen aan een race door Australië. VRT, 23.50-1.25u.

Silvia Prieto (Martín Rejtman, 1999, Argentinië). Charmante, komische maar beetje onbestemde studie naar man-vrouw-verhoudingen onder twintigers in Buenos Aires. Hoofdpersoon is zojuist gescheiden vrouw die haar baantje opzegt, een kanarie koopt en op zoek gaat naar nieuwe perspectieven. Ned.3, 0.35-2.10u.

. Monty Python Live at the Hollywood Bowl (Terry Hughes, 1982, Engeland). Registratie van theateroptredens van de Britten in Los Angeles. V8, 0.50-2.05u.

Space Truckers (Stuart Gordon, 1997, VS). Hyperbolische sf-actiefilm. Ruimtevrachtwagen van trucker Dennis Hopper bevat illegale lading `biomechanische' krijgers en wordt geënterd door piraat Charles Dance, die behalve een houten been ook een plastic hart heeft en een penis die op een buitenboordmotor lijkt. BBC1, 1.35-3.05u.

Leaving Normal (Edward Zwick, 1992, VS). Thelma and Louise speelt in het achterhoofd van onevenwichtige road movie met mystieke inslag. Doorgewinterde barmeid Christine Lahti en afgedragen huisvrouw Meg Tilly verlaten Normal (Wyoming) en gaan op weg naar een betere toekomst in Alaska. Maar ze laten het verleden niet helemaal los. BBC2, 1.55-3.50u.

RADIO

Tema. Psycholoog André Wierdsma praat over de rol van ons werk. Volgens hem doen wij werk niet meer uit plichtsbesef maar om ons te ontplooien. Ook een portret van de 10-jarige Willem die aan ADHD (alle dagen heel druk) lijdt. 747AM, 14.02-15.00u.

Easy listening. Aandacht voor een nieuwe Nelson Riddle autobiografie September in the rain en zijn complexe verhouding met zijn belangrijkste werkgever Frank Sinatra. Verder de Easy Listening cd. Radio 2, 23.02-24.00u.

Šimek 's nachts. Gesprek met de 42-jarige psychotherapeute en seksuologe Caroline Roodvoets over seksualiteit, vreemdgaan en communicatie binnen het huwelijk. Radio 1, 0.04-1.00u.