Sharia leidt tot executie in Nigeria

In het noorden van Nigeria is gisteren het eerste doodvonnis voltrokken sinds daar de sharia (islamitische recht) werd ingevoerd. Een 27-jarige man die was veroordeeld voor de moord op een vrouw en haar twee kinderen tijdens een roofoverval op hun huis, werd opgehangen in een gevangenis van Katsina, één van twaalf provincies waar twee jaar geleden de sharia werd ingevoerd. Een islamitische rechtbank had aanvankelijk bepaald dat de man zou worden omgebracht door steken met hetzelfde mes als waarmee hij de vrouw en kinderen had gedood. De autoriteiten in Katsina zouden die straf hebben omgezet om rellen te voorkomen tussen moslims en christenen. Bij de introductie van sharia twee jaar geleden kwamen tijdens rellen in die provincie meer dan 2000 mensen om.