Schiphol wil bomen Bulderbos verplaatsen

Schiphol is bereid de bomen en struiken die in het Bulderbos staan te verplaatsen. De luchthaven heeft Milieudefensie daarnaast aangeboden het aantal bomen te verdubbelen, maar de milieuorganisatie gaat niet op dat voorstel in. Een woordvoerder noemt het aanbod van Schiphol `schaamgroen'. ,,Een paar bomen zijn absoluut geen compensatie voor de milieuvervuiling die Schiphol met de aanleg van de vijfde baan aanricht.'' Het Bulderbos ligt op het terrein waar de vijfde start- en landingsbaan van Schiphol wordt aangelegd. Tegenstanders van de uitbreiding van de luchthaven schaften een boom aan in het Bulderbos. Na een langslepende procedure kreeg Schiphol in september vorig jaar toestemming om het Bulderbos te onteigenen. Sindsdien waakten actievoerders van Milieudefensie over het terrein, totdat woensdag hun verzet werd gebroken.