OVERZICHT

In 2001 ging er vrijwel geen week voorbij zonder dat er een grote reorganisatie werd aangekondigd. Een greep uit de plannen.

ABN Amro

De bank voelde vorig jaar aan den lijve dat vooral op het gebied van investment banking de inkomsten flink terugliepen. Door het verslechterde beursklimaat was de belangstelling voor emissies bijvoorbeeld vrijwel nihil. Om kosten te besparen, kondigde ABN Amro aan onder andere fors te snoeien in het personeelsbestand van het Nederlandse kantorennet. Van de ruim 29.000 volledige arbeidsplaatsen verdwijnen er in drie jaar tijd ruim 6000. Alle werknemers ontvingen dit jaar een brief waarin stond of ze wel of niet `misbaar' waren.

In totaal kondigden de drie grootste banken (ABN Amro, ING en Rabo) vorig jaar aan dat er dertienduizend van de ruim honderdduizend banen bij hun Nederlandse organisaties zouden worden geschrapt.

Corus

De Brits-Nederlandse staalfabrikant maakte in 2000 al bekend dat 4500 van de 35.000 banen in Groot-Brittannië moesten verdwijnen. Reden was de verslechterde concurrentiepositie van de fabrieken daar als gevolg van de gestegen waarde van het Britse pond. Begin 2001 kwam daar een nieuw reorganisatieplan overheen, waarbij nog eens 6050 banen werden geschrapt. Dit was voor de de twee co-directeuren, de Brit John Bryant en de Nederlander Fokko van Duyne, reden om op te stappen.

Connexxion

Dit busbedrijf, gespecialiseerd in streekvervoer, heeft de eigen organisatie al diverse malen omgegooid. Vorig jaar leidde dat tot het schrappen van 125 arbeidsplaatsen en het overhevelen van 320 kantoorbanen naar andere plekken. In totaal werken er bij Connexxion zo'n 15.000 mensen.

Danone

Het Franse levensmiddelenconcern kwam vorig jaar met grote saneringsplannen, ondanks een goede winst- en omzetstijging. Danone kondigde de sluiting aan van tien koekjesfabrieken, waaronder een vestiging in Dordrecht. In totaal zouden daarbij 3.000 banen verloren gaan.

DaimlerChrysler

In navolging van branchegenoten maakte ook dit autoconcern vorig jaar bekend fors te gaan snijden in het personeelsbestand. In drie jaar tijd verdwijnen er 26.000 banen, 20 procent van het totaal. Het bedrijf kwam in de problemen omdat een aantal van de nieuwe modellen niet aansloeg bij het Amerikaanse publiek.

KPN

Het telecombedrijf ging vorig jaar steeds meer gebukt onder de zware schuldenlast. Onder leiding van de nieuwe topman Ad Scheepbouwer maakte het concern in oktober een ingrijpende reorganisatie bekend, waarbij 4.800 van de 45.000 werknemers zouden moeten verdwijnen. Deze maand wordt bekend wie er weg moeten.

Laurus

Het supermarktconcern probeerde in 2001 drastisch te veranderen. Om de kosten te besparen en om de klanten meer service te kunnen bieden, wilde het concern alle vestigingen van de diverse supermarktketens (Edah, Super de Boer) onder het label van de Konmar brengen. Daarnaast schrapte het bedrijf 250 van de 1.500 banen op de verschillende hoofdkantoren. De operatie werd geen succes.

Lucent

De Amerikaanse producent van apparatuur voor de telecommunicatiesector profiteerde jarenlang van de boom in de telecomsector. Daar kwam in 2000 een einde aan. Om de kosten beter af te stemmen op de opbrengsten, kondigde het bedrijf aan dat er 16.000 van de 106.000 banen zouden moeten verdwijnen. In Nederland gaat het om zeker 900 arbeidsplaatsen.

Nederlandse Spoorwegen

De reorganisatie die de NS in 2001 heeft doorgevoerd, kost geen banen, maar vergt juist de inzet van extra werknemers. Doordat machinisten en conducteurs meer op vaste trajecten worden ingezet, moet er meer rijdend personeel ingeroosterd worden. Die werknemers zijn er niet. Omdat veel NS'ers zich uit onvrede vaak ziek melden, leidt de reorganisatie niet tot minder, maar juist tot veel meer vertragingen.

Randstad

Het uitzendconcern kwam in 2001 in de problemen door de slechtere situatie op de uitzendmarkt. Door de krapte op de arbeidsmarkt, slaagde de organisatie er steeds minder vaak in om opdrachten vervuld te krijgen. Om kosten te sparen, schrapte het concern in Nederland 620 arbeidsplaatsen.

UPC

Het kabelbedrijf, dat in een aantal Europese landen actief is, kwam in 2001 steeds verder in de problemen. Vorige maand werd bekend dat in Nederland 650 banen worden geschrapt.

Wolters Kluwer

Deze uitgever van vakliteratuur reorganiseerde vorig jaar niet om de kosten terug te brengen, maar om ervoor te zorgen dat de onderneming meer innoverende producten op de markt zou kunnen brengen. De uitgever wilde volgens topman Pieterse af van de werknemers die `deze slag niet zouden kunnen maken'. Hij kondigde aan dat 450 mensen van plek moesten veranderen, en dat 300 arbeidsplaatsen zouden verdwijnen.