Na afloop: Lord of the Rings

De mening van bioscoopbezoekers over de film `The Lord of the Rings deel 1'

Marcia Acosta (30)

Personeelsfunctionaris in Amstelveen

`Ik vond het beter dan Harry Potter. Het verhaal is veel sterker. Potter is meer voor kinderen, dit vond ik veel volwassener. Het boek `In de ban van de ring' heb ik niet gelezen. Niet van plan ook. Maar ik ga volgende kerst wel naar deel 2 van deze film. Vooral De Stapper, de mysterieuze ridder die de drager van de ring Frodo Balings helpt, Aragon, gespeeld door Viggor Mortensen, vond ik goed gecast. Dat is mijn favoriete personage.'

Roy Acosta (33)

Marketing manager in Den Haag

`Beter dan ik had verwacht, met een goed evenwicht tussen animatics en real life film, of hoe noem je dat, trucage en echt. Dat was erg mooi gedaan, vooral in de scènes waarin ze door de grotten van de dwergen gaan. Met al die instortende gangen en de gevechten daar met de oprukkende monsters, zoals de Orks en de grottrol. Ik vond Christopher Lee de beste acteur, als de tovenaar Saruman die naar de duistere kant was overgelopen.'

Michiel Schutte (34)

senior logistics coördinator in Amstelveen

`Een indrukwekkende film. Het is een kruising tussen een mythe en een sprookje en een computerspel, waarbij je steeds van veld naar veld, naar een ander level gaat. De special effects pasten heel goed binnen het verhaal, dat is bij andere films vaak niet zo. Dan gaat het vooral om de effecten. Met name dat vuurspuwende monster in de grotten, de Balrog, was erg goed. Ik lees eigenlijk nooit dit soort boeken. Dat scheelt, dan hoef je ook niet te vergelijken.'

Foto's Jørgen Krielen, interviews Paul Steenhuis