Musical `Grace' voor half geld

De musical Grace wordt in de maanden januari en februari voor half geld opgevoerd. Wie een kaartje van 59 euro koopt, krijgt een tweede kaartje cadeau, alsmede twee glazen `champagne'. Volgens een woordvoerder van Maaster Producties, de productiemaatschappij, betekent dit niet dat de belangstelling tanende is: ,,We hadden gehoord dat januari en februari over het algemeen moeilijke maanden waren voor het theater; daar hebben we op geanticipeerd.'' De musical over de actrice Grace Kelly, de latere prinses Gracia van Monaco, wordt sinds oktober uitgevoerd in een als paleis ingerichte tent in Amsterdam-Zuidoost. De Amerikaanse componist van Grace, Cy Coleman, ook bekend van Sweet Charity en het lied Witchcraft, wordt op 18 januari in de New-Yorkse Carnegie Hall geëerd met `A Tribute to Cy Coleman'. Op deze avond zullen Joke de Kruijf (Grace) en Ernst Daniël Smid (prins Rainier) een duet uit de musical zingen. Bert Maas, producent van Grace, hoopt dat dit de opmaat zal zijn voor een Amerikaanse versie van zijn Nederlandse product.