Minder krapte op vastgoedmarkt

De krapte op de vastgoedmarkt is in 2001 flink afgenomen. Ten opzichte van het recordjaar 2000 daalde de vraag naar kantoorruimte in 2001 met 15 procent naar 1,9 miljoen vierkante meter. Het aanbod steeg met 37 procent tot 3,3 miljoen vierkante meter. De markt voor bedrijfs- en winkelruimte vertoonde een vergelijkbare ontwikkeling. Dit maakte makelaarsgroep DTZ Zadelhoff gisteren bekend in het dertiende jaarlijkse onderzoek van de vastgoedmarkt. Zadelhoff noemt de stagnerende economie in 2001 de voornaamste oorzaak van de afgenomen vraag naar kantoorruimte. De economische haperingen lijken echter geen invloed te hebben op de omvang van de beleggingsmarkt. In 2001 werd voor 4,6 miljard euro in commercieel onroerend goed belegd. Hiermee is het recordvolume van 2000 geëvenaard.