Machtswisseling Oad

Directeur/eigenaar J. ter Haar van de reisorganisatie Oad treedt per 1 april terug. Hij wordt opgevolgd door G.W Boven, vice-president van vliegtuigmaatschappij Martinair. Ter Haar (69), met een geschat vermogen van 300 miljoen gulden (zo'n 132 miljoen euro), blijft verbonden aan het bedrijf als president-commissaris.

Oad behoort met een omzet van 566 miljoen euro (boekjaar 2000/2001) en 1.120 arbeidsplaatsen tot de top-drie van reisorganisaties in Nederland. Het familiebedrijf is groot geworden met busreizen. Ter Haar noemt zichzelf nog steeds een `busboer'. De laatste jaren legt Oad, dat onder de naam Globe een keten van 100 reisbureaus exploiteert, zich meer toe op vliegvakanties. Van de nieuwe topman Boven (46) wordt verwacht dat hij met name het marktaandeel op dit gebied vergroot.

Als vice-president bij Martinair was Boven de afgelopen vijf jaar belast met verkoop en marketing. Daarvoor was hij werkzaam in verschillende managementsfuncties bij KLM.

oad op Pagina 15