Koopsom Hynix lager dan verwacht

De Amerikaanse chipproducent Micron Technology zal mogelijk niet meer dan 5 miljard dollar (4,5 miljard euro) betalen voor de overname van zijn Koreaanse branchegenoot Hynix Semiconductor. Dat maakte Hynix gisteren bekend. Het bedrag is volgens schuldeisers, waaronder Korea Exchange Bank, ongeveer twee derde van de werkelijke waarde van Hynix. Zij eisen een bedrag van 7 miljard dollar voor het noodlijdende concern om ten minste 4,6 miljard dollar aan uitstaande leningen te kunnen terugvorderen. Volgens The Korea Daily News is Micron een overname met eigen aandelen ter waarde van 4 tot 5 miljard dollar aan het voorbereiden, waardoor een nieuw concern zal ontstaan genaamd Micron Korea. Investeringsbanken hebben Hynix in het afgelopen jaar tot twee maal toe gered van een faillissement.