Kessels wint Bijns-prijs

De schrijfster Marie Kessels (1954) krijgt op 24 januari de Anna Bijns Prijs uitgereikt. Dit is een tweejaarlijkse literaire trofee die uit 10.000 euro en een sculptuur bestaat. Uitgeverij De Bezige Bij heeft dat bekendgemaakt.

De Anna Bijns Prijs is in 1985 ingesteld om `de erkenning van de vrouwelijke stem in de letteren' te bevorderen. Eerdere winnaressen waren onder anderen Inez van Dullemen (1989), Elisabeth Keesing (1993) en Hanny Michaelis (1995).

Marie Kessels debuteerde in 1991 met de roman Boa waarvoor zij de Van der Hoogtprijs ontving. In 1998 kreeg Kessels de Multatuliprijs van het Amsterdams Fonds voor de Kunst voor haar Ongemakkelijke Portretten. Dit jaar verschijnt naar verwachting haar nieuwe roman Het Nietigste.

De Anna Bijns Prijs wordt in het Letterkundig Museum in Den Haag uitgereikt.