INFORMATIE

Boeken

Over reorganiseren zijn, vooral in de Verenigde Staten, heel veel boeken geschreven. Sommige schrijvers willen de indruk wekken dat een geslaagde reorganisatie niet veel meer behelst dan het doorlopen van een tien-stappenplan, anderen betogen juist dat zo'n operatie dermate gecompliceerd is dat het zelfs nauwelijks mogelijk is om te achterhalen of de maatregelen succes hebben gehad.

Een overzicht van boeken over reorganiseren (en allerlei andere managementonderwerpen) is te vinden in het boek De Top 100 aller tijden. Een bespreking van de 100 belangrijkste managementboeken, geschreven door Aernoud Witteman en Kees Visser (uitgeverij MainPress). Op de site van Floor, een adviseur op het gebied van internetondernemen, worden de honderd boeken ook op een rijtje gezet, compleet met (zeer) korte inhoud en verwijzingen naar andere relevante informatie.

www.floor.nl

Internet

Werknemers die te horen krijgen dat hun onderneming een reorganisatie gaat doorvoeren, kunnen op internet veel tips vinden om zichzelf voor te bereiden op de komende ontwikkelingen. Zo zijn er talloze sites waar informatie te vinden is over ontslagprocedures en gouden handdrukken, maar ook zijn er veel bedrijven en bladen die op internet de mogelijkheden beschrijven om intern goed te onderhandelen over een nieuwe plek binnen de organisatie of om buiten de deur zo snel mogelijk weer aan een baan te komen. Op de site Ontslag.nl (beheerd door de Advocaten Ontslag Advieslijn en Van Gelderen Advocaten te Maarssen) kunnen werknemers hun licht opsteken over de regels rond ontslag. Ook andere advocatenkantoren geven vaak op hun site informatie over deze onderwerpen. Op de site van WetWegWijzer staan de regelingen keurig op een rij, niet alleen voor het ontslag, maar ook voor bijvoorbeeld de uitkeringen.

Wie op zoek is naar een nieuwe baan kan op internet direct aan het solliciteren slaan, via vacaturesites als Monsterboard.nl bijvoorbeeld. Er zijn ook verschillende verzamelpagina's waar adressen zijn te vinden van werving- en selectiebureaus, vacaturebanken, psychologische-testsbureaus etc. www.ontslag.nl

http://arbeidsmarkt.jobbingmall.nl

www.wetwegwijzer.nl

http://vacature.pagina.nl