Fujimori zoekt openbaarheid

Alberto Fujimori, de voormalige president van Peru die in zijn eigen land wordt gezocht voor corruptie en schendingen van mensenrechten, geeft volgende week een lezing op een universiteit in Tokio. Het evenement zou het einde betekenen van een periode van veertien maanden waarin de ex-president zich op de achtergrond heeft gehouden. Fujimori, die van Japanse afkomst is, is in Japan in ballingschap gegaan nadat hij Peru was ontvlucht. De nieuwe regering in Lima heeft Japan tevergeefs om zijn uitlevering verzocht. De lezing, die voor 10 januari op het programma staat van de particuliere Takushoku Universiteit, zal gaan over de gijzeling in de residentie van de Japanse ambassadeur in Lima van vijf jaar geleden. De universiteit, die het nieuws van de lezing bekend heeft gemaakt, overweegt ook Fjuimori aan te stellen als gastdocent. Fujimori heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn aan corruptie of andere wetsovertredingen, zoals blijkt uit de door hem regelmatig ververste website.

site fujimori: www.Fujimorialberto.Com