Engelse voetballer in opspraak

Inmiddels is het een traditie: Engelse profvoetballers die in opspraak komen, omdat ze zich in het uitgaansleven misdragen. Gisteren maakte de politie in Londen bekend dat verdediger John Terry van Chelsea in een nachtclub in de Engelse hoofdstad was gearresteerd.

De jeugdinternational (21) was in de vroege uurtjes van vrijdagmorgen betrokken bij een vechtpartij. ,,Terry en een andere man werd gevraagd te vertrekken'', aldus een woordvoerder van de politie. ,,Daarna ontstonden er nog eens problemen bij de receptie van de nachtclub.'' De receptionist liep bij het opstootje een kleine snee in de kin op.

Voor Terry was het niet de eerste keer dat hij in het nieuws kwam vanwege escapades in het nachtleven. In september 2001 moest hij met zijn ploeggenoten Lampard, Gudjohnsen en Morris al twee weeksalarissen boete betalen wegens dronkenschap en beledigende opmerkingen tegenover Amerikaanse toeristen. De spelers deden dat op luchthaven Heathrow, een dag na de aanslagen in de VS van 11 september.

In december van dat jaar werd verdediger Jonathan Woodgate van Leeds United veroordeeld voor mishandeling, nadat in januari 2000 een student bewusteloos was geslagen in het centrum van Leeds. Ploeggenoot Lee Bowyer, evenmin van onbesproken gedrag, werd voor dat vergrijp overigens vrijgesproken.