Berlusconi maant tot europa-kalmte

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft gisteren geprobeerd een openlijke ruzie binnen zijn regering over Europa te sussen. Na kritische geluiden van drie Italiaanse ministers, onder wie minister van Economische Zaken en Financiën Giulio Tremonti, in kranteninterviews, zei Berlusconi gisteren in een vraaggesprek met het dagblad La Repubblica dat hij persoonlijk garant staat voor de voortzetting van Italië's pro-Europese politiek. ,,Ik geef leiding aan onze buitenlandse politiek. En ik zie niet hoe iemand kan twijfelen aan de pro-Europese inspiratie [van de regering] en de continuïteit, rekening houdend met de traditionele keuze van ons land. Donderdag toonde minister van Buitenlandse Zaken Renato Ruggiero zich openlijk bezorgd over de anti-Europese geluiden binnen de regering.