Overname Ploegsma

Uitgeverij Ploegsma maakt sinds 1 januari deel uit van de Weekbladpers Groep. Ploegsma geeft het werk van onder anderen de kinderboekenauteurs Els Pelgrom, Beatrix Potter, Astrid Lindgren, Thea Dubbelaar, Leonie Kooiker en An Rutgers van der Loeff uit. Daarnaast publiceert Ploegsma ook non-fictie. Kort voor kerst is overeenstemming over de overname bereikt.

Bij Ploegsma werken acht mensen. Vanaf 1 maart zal het bedrijf geleid worden door Martine Schaap, die nu uitgever van Van Holkema Warendorf is. Grote veranderingen in het uitgeefbeleid worden niet verwacht. Ploegsma blijft gevestigd op hetzelfde adres in Amsterdam.

Tot de Weekbladpers groep behoren behalve de uitgeverijen De Bezige Bij, Querido en De Arbeiderspers ook de kinderboekenuitgevers Zwijsen, Leopold en de kinderboekenpoot van Querido.