Gift Maastricht aan noodlijdend MVV is staatssteun

De gift van 454.500 euro die de gemeente Maastricht de bijna failliete voetbalclub MVV wil geven, is staatssteun. Dat blijkt uit een extern advies dat de gemeente heeft ingewonnen. Maastricht zoekt nu andere wegen om de club financieel te helpen. Dit heeft een woordvoerder van de gemeente bevestigd. In december besloot de gemeenteraad MVV de gift te geven en zich garant te stellen voor een lening van 1,3 miljoen euro. Deze steun was niet, volgens de Europese regels, aangemeld bij de Europese Commissie. Zolang `Brussel' geen toestemming heeft gegeven, mag de gemeente niet betalen. Aanvankelijk wilde Maastricht dat toch doen. Na het advies ziet de gemeente hiervan af. MVV wil het geld hebben voordat de KNVB op 10 januari een besluit neemt over de licentie van de club.