Deel trein ontspoord

Enkele honderden meters ten zuiden van het centraal station van Groningen zijn gisteravond twee treinwagons ontspoord. De stoptrein Zwolle-Groningen reed rond half acht bij binnenkomst een lege reizigerstrein aan die rangeerde. Er viel een lichtgewonde in de deels ontspoorde stoptrein, aldus een woordvoerder van de railverkeersleiding.

Door de aanrijding was er tot vanmorgen geen treinverkeer mogelijk tussen Groningen en Assen en tussen Groningen en Kropswolde. Om half negen kon de spoorlijn weer in gebruik worden genomen. De oorzaak van de botsing is nog niet bekend. Het ongeluk gebeurde op een wissel onder een viaduct. Het wegverkeer over het viaduct werd uit veiligheidsoverwegingen korte tijd stilgelegd. Het viaduct zou bij de botsing niet door een trein geraakt zijn, aldus een woordvoerder van de politie.

In eerste instantie bestond er vrees voor explosies omdat de ontspoorde trein mogelijk gasleidingen langs het spoor zou hebben geraakt, bedoeld voor de wisselverwarming. Het explosiegevaar week toen de gastoevoer direct na het ongeval werd afgesloten, aldus de woordvoerder.