Voorkeur Theater

Sloophamer

Annie en Harrie van de Berini's moeten hun huis uit omdat hun straat tegen de vlakte gaat. Meijers en Kemeling spelen een geraffineerde combinatie van rake dialogen, charmante liedjes en gehaaide terzijdes naar het publiek.

10 jan Groningen Stadsschouwburg.

Shirley Valentine

Trudy Labij speelt de solokomedie van Willy Russell vinniger dan haar voorgangsters; voor haar spreekt het vanzelf dat ze uit haar slaafse huwelijk zal breken.

Op 4 jan Schiedam Theater aan de Schie, 5 jan Alkmaar De Vest, 8 jan Maastricht Theater aan het Vrijthof, 9 jan Gouda Schouwburg.

Vreemde Vreemdgangers

Ironisch cabaretcommentaar van Nilgün Yerli op Nederlandse omgangsvormen van tegenwoordig. Ze zingt gave liedjes en weet vlekkeloos de tongval van allerlei regio's te persifleren en maakt zich even vrolijk over `wij Turken' als over de Nederlanders.

Op 8 jan Cuyk Schouwburg, 9 jan Maastricht Theater aan het Vrijthof, 10 jan Kerkrade Schouwburg.

A Little Night Music

Elegante musical van Stephen Sondheim in een verfijnde, maar niet steeds verstaanbare versie van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, met Chris Lomme, Annet Nieuwenhuijzen en Jules Croiset als de beste spelers in de liefdescarroussel.

Op 8, 9 jan Groningen Stadsschouwburg, 10 jan Schiedam Theater aan de Schie.

Leonce en Lena

Georg Büchners komedie Leonce en Lena uit 1836 is een grimmig sprookje. Regisseur Alize Zandwijk maakte het sprookje nòg gemener, met hoofdpersonen die hun verveling uiten in verziekte humor. Dat deze humor bij het Ro Theater toch iets fris heeft komt door de sprankelende regie en vormgevingsvondsten. En door het sterke spel van de acteurs.

Op 4 jan Nijmegen Stadsschouwburg, 5 jan Arnhem Schouwburg, 8 jan Tilburg Schouwburg, 9 jan Oss De Lievekamp.