Voorkeur Muziek

Jeugdorkest

Onder leiding van Alexander Liebreich maakt het Nationaal Jeugdorkest een tournee met The unanswered question van Ives, het Concert voor orkest van Bartók en het Pianoconcert nr 1 van Brahms (solist: Enrico Pace).

4 jan 20u15 Concertgebouw Amsterdam; 5 jan 20u15 Oosterpoort Groningen; 7 jan 20u DeSingel Antwerpen; 8 jan 20u15 MC Vredenburg Utrecht; 9 jan 20u15 MC Frits Philips Eindhoven; 13 jan 14u15 Musis Sacrum Arnhem.

Bløf

Zeeuwse zoutwaterrockers keren terug na de tragedie van hun verongelukte drummer. Luctor et emergo, maar dan in het Nederlands gezongen.

Op 9, 10 en 11 jan Paradiso, Amsterdam.

Van Morrison

De `grumpy old man' van de rockmuziek, lang geleden beroemd geworden met Moondance, kan zich meten met Bob Dylan in uithoudingsvermogen, tijdens een `ever ending tour' waarbij je nooit van tevoren weet of hij de oude Them-hit Gloria of stukken van zijn klassieke Astral Weeks-album zal spelen.

Op 4 jan Oosterpoort, Groningen, 5 jan 013, Tilburg.