Vuurwerkfabriek geëxplodeerd

Bij een serie explosies in de Panda Vuurwerkfabriek in de Centraal-Chinese provincie Jiangxi zijn zondag zeker 29 mensen om het leven gekomen. Velen worden nog vermist. De ramp vond plaats in het district Wanzai. Het gebied rond de vuurwerkfabriek is inmiddels afgesloten, omdat er kans bestaat op méér explosies. Volgens dorpelingen liggen er nog zeker tien ton explosieven opgeslagen in een ondergrondse opslagplaats. Meer dan tienduizend omwonenden zijn geëvacueerd. Het district Wanzai was in maart 2001 het toneel van een vuurwerkexposie op een school. Toen kwamen zeker 42 mensen om, vooral kinderen. Volgens plaatselijke berichten waren de kinderen gedwongen om op school vuurwerk te maken, maar de overheid weet de ramp toen aan de actie van een geestelijk gestoorde.