Van Gaal liet vrouwen uit hotel verwijderen

Louis van Gaal heeft in Kopenhagen ,,negen of tien mooie vrouwen uit het hotel laten verwijderen om de kat niet op het spek te binden''. Dat verklaarde de voormalige bondscoach maandag in het Vara-programma Oog in Oog. Verder wilde Van Gaal weinig kwijt over de affaire rond de internationals, die voor de vriendschappelijke interland tegen Denemarken een seksfeestje zouden hebben georganiseerd. ,,In Denemarken is niets gebeurd'', zei Van Gaal.

Van Gaal heeft de vrouwen zelf niet gezien. De bondscoach kreeg informatie dat zich ,,negen of tien mooie vrouwen in een hotelsuite bevonden'', waarna hij besloot in te grijpen. ,,Ik houd er niet van als dergelijke figuren de concentratie voor een wedstrijd verstoren'', vertelde Van Gaal. ,,Het was trouwens nog vrij moeilijk om de vrouwen te laten verwijderen, want een hotel is openbaar terrein.''

Vorige maand onthulde een Deense krant dat de internationals Frank de Boer, Patrick Kluivert en Edgar Davids betrokken zouden zijn geweest bij een erotisch getint feestje met het bekende naaktmodel Kira Eggers. De spelers ontkenden het verhaal en kondigden juridische stappen aan. Volgens Van Gaal zouden de vernoemde spelers ten onrechte zijn beschadigd.

Op 1 februari vertrekt Van Gaal bij de KNVB, waar hij er als bondscoach niet in slaagde het Nederlands elftal naar het WK in Japan en Zuid-Korea te loodsen. Van Gaal herhaalde dat hij ,,niet de juiste snaar heeft kunnen raken bij de internationals'.' In het Vara-programma zei Van Gaal dat hij inmiddels vijf aanbiedingen heeft gekregen om zijn trainersloopbaan voor te zetten.verklaarde inmiddels door een Nederlandse, Griekse, Engelse en Spaanse club te zijn benaderd. ,,En ik kon ook nog naar het WK. Dat leek me echter ongepast'', zei hij.

Van Gaal wilde niet zeggen welk land of welke clubs naar zijn gunsten hebben gehengeld. Hij heeft nog niets besloten. ,,Ik ben van plan na 1 februari tot 1 juli vakantie te nemen. Maar dat wilde ik ook na mijn vertrek bij Barcelona. Toen kwam de KNVB langs.''