Serie A trekt veel minder publiek

Het bezoek aan de voetbalwedstrijden in de Serie A is in de eerste helft van dit seizoen drastisch teruggelopen. De achttien clubs in de hoogste afdeling van de Italiaanse competitie trokken 630.000 toeschouwers minder dan het jaar ervoor. Dat is een verlies van veertien procent.

Het vermoeden bestaat dat de popularisering van betaal-tv de oorzaak is van de verminderde belangstelling in de stadions. Tien jaar geleden zaten er gemiddeld nog 34.000 supporters op de tribunes bij een competitieduel, nu zijn dat er nog 25.000. Lazio Roma meldt zelfs een achteruitgang van twintig procent. De enige uitzondering dit seizoen is debutant Chievo Verona. Deze verrassend goed presterende nieuwkomer trekt nu gemiddeld 10.000 toeschouwers, twee keer zo veel als vorig seizoen. Ze betalen bovendien veel meer. De omzet door de kaartverkoop steeg met een factor vijf.