Senegal dreigt met Africa Cup

De Senegalese voetballers dreigen met een boycot van het toernooi om de Africa Cup, dat 19 januari in Mali begint. Ze willen eerst meer geld zien voor het bereiken van de eindronde van het WK later dit jaar in Zuid-Korea en Japan. Spelerswoordvoerder Salif Diao noemde de beloofde premie van 12.000 euro een ,,belediging''. ,,We zijn echt meer waard. Als dit probleem niet wordt opgelost, kan het publiek niet van ons verwachten dat we ons druk gaan maken om de Afrika Cup'', aldus Diao, die evenals zijn ploeggenoten in Europa speelt. Minister van sportzaken Joseph Ndong neemt het dreigement niet serieus. ,,Voor het WK-kwalificatietoernooi zijn de spelers akkoord gegaan met deze bonus bij succes. Nu is het plotseling te weinig. Daar gaan we dus niet opnieuw over onderhandelen.''