Minder mediapagina's

Vanaf vandaag wordt de radio- en televisie-informatie in NRC Handelsblad op een andere, beknoptere manier gepresenteerd. De tekening van Kamagurka zal niet meer dagelijks verschijnen, maar alleen op zaterdag in de nieuwe bijlage Leven &cetera. De strip Casper en Hobbes wordt gestaakt. De Fokke & Sukke-strip verhuist naar de Achterpagina.

Een andere wijziging op de vernieuwde pagina's Televisie & Radio is een nieuwe selectie van televisiekanalen met meer ruimte voor buitenlandse zenders. De gebruikelijke voorkeurspresentatie van Nederlandse kanalen wordt verlaten ten gunste van een inhoudelijke selectie. Dat betekent dat de programmering van Net5, BBC2, Ketnet/Canvas en ARD meer prioriteit krijgen. Yorin en SBS6 zullen het voortaan met een kleiner lettertype moeten doen, evenals V8 en RTL5. Nederland 1, 2, 3 en RTL4 blijven op hun vertrouwde plaats. Het almaar uitdijende, gelijksoortige aanbod van binnenlandse commerciële stations maakt een keus onvermijdelijk.

Oorzaak van het beknopter aanbieden van radio- en televisieinformatie is de slechtere advertentieconjunctuur en de hogere prijzen voor papier, distributie en salarissen die alle kranten in Nederland treft. Daardoor is de redactie voor de noodzaak gesteld de krant dit jaar dunner te maken, zonder de kwaliteit ervan aan te tasten.

Op de Televisie & Radiopagina's zijn de dagelijkse recensie van Maarten Huygen in de rubriek Beeld en de rubrieken Voorkeur en TV-vooraf gehandhaafd. Er is minder ruimte beschikbaar voor programmavoorbesprekingen; de mediacolumns zijn beëindigd. In de nieuwe zaterdagse bijlage Leven &cetera zal echter ruimte zijn voor ontwikkelingen in de media, evenals op de binnenlandpagina's.

Over andere wijzigingen in de krant wordt de lezer morgen en zaterdag

geïnformeerd. Reacties naar nrc2002@nrc.nl of postbus 8987, 3009 TH Rotterdam