IOC-voorzitter: `Gevecht doping niet te winnen'

Het gevecht tegen doping is niet te winnen, maar moet absoluut worden voortgezet. Dat heeft voorzitter Jacques Rogge van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gezegd in een interview met de Duitse krant Süddeutsche Zeitung. ,,We krijgen de sport nooit schoon van doping, maar we kunnen die wel schoner maken dan ze nu is. Sport is een weerspiegeling van de maatschappij en ook daarin zijn mensen die de boel bedriegen. In ons gevecht hebben we meer wetenschappelijke kennis, controles en informatie nodig.'' Rogge zegt verder dat hij nerveus is voor de Olympische Winterspelen in februari in Salt Lake City. ,,De Amerikanen hebben al het mogelijke gedaan de veiligheid te waarborgen. We kunnen alleen maar hopen dat München 1972 nooit meer zal gebeuren. Tot en met de sluitingsceremonie zal ik nerveus zijn.''