Dodelijk ongeluk op A2

Een 31-jarige automobilist uit Ransdaal is gistermiddag in het Academisch Ziekenhuis van Maastricht overleden. Hij stierf aan de verwondingen die hij 's ochtends had opgelopen bij een aanrijding met een politieauto op de A2-stadstraverse.

De snelweg A2, die voor een deel door Maastricht loopt, was 's ochtends als gevolg van het ongeval vier uur lang in beide richtingen afgesloten. Bij het ongeval waren twee auto's betrokken, waaronder de politieauto. De drie inzittenden van de auto's raakten gewond, onder wie twee ernstig. De 31-jarige bijrijder van de politieauto werd naar het ziekenhuis in Heerlen gebracht maar kon na behandeling weer naar huis.

De 43-jarige bestuurder van de politiewagen zat anderhalf uur bekneld achter het stuur. Daarna werd hij ernstig gewond overgebracht naar het AZM en geopereerd. Hij verkeert buiten levensgevaar. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.