Biljet 50 euro oogt ongeldig

Het biljet van vijftig euro (110 gulden) lijkt ongeldig. Door een onhandige presentatie in het voorlichtingsboekje bij de `eurokit' is verwarring ontstaan over de echtheid van het vijftig-eurobiljet. Veel Nederlanders hebben er vanochtend over gebeld naar de 0800-informatielijn, `de Eurolijn', zegt een medewerker. Ze vragen zich af of ze het 50-eurobiljet kunnen gebruiken.

Het ministerie van Financiën toont zich verbaasd over de verwarring. ,,We hebben de afbeeldingen van de euro gekregen van de Europese Centrale Bank en die gewoon afgedrukt'', aldus een woordvoerder.

Het zogeheten `veiligheidsdraad' zit op een andere plek in het eurobiljet dan op de afbeelding in het boekje. Navraag binnen het ministerie leert dat het veiligheidsdraad op verschillende plekken móet zitten omdat er anders bij opstapeling van de biljetten een grote bult onstaat. Het boekje is naar iedere Nederlander gestuurd bij de coupon voor de eurokit.